Home                Profile                Contact              

joi, 23 aprilie 2009

Vacanta

Se simte inca atmosfera de sarbatoare. De cand am venit acasa s-a simtit. Eu asociez qcuvantul "sarbatoare" cu familie si vacanta, cu multa mancare, prajituri si voie-buna.

Iar de cand am plecat de acasa, la Cluj, la facultate, fiecare clipa petrecuta acasa e o sarbatoare. Toata lumea sarbatoreste venirea "copilului". Sunt intampinata cu bunatati de tot felul, rasfatat si tinuta ca-n puf. Am program de relaxare non-stop. Ma culc cand vreau, ma trezesc cand vreau. Nici nu trebuie sa ma gandesc ca as manca ceva ca a 2-a zi e pe masa. Mama si Gabi si-au luat concediu, sa poata sa stea cu mine cat mai mult, sa povestim si sa recuperam timpul pierdut... Adevarul e ca nu va fi niciunde, niciodata, ca acasa la mama. O oaza de liniste (uneori prea multa), de iubire neconditionata si de acceptare.

E adevarat ca vin destul de rar acasa, mi-ar placea sa vin mai des, sa stau mai mult timp cu ei, dar parca de fiecare data apare ceva. Imi e destul de greu sa ma impart intre doua locuri dragi, in care am doua vieti diferite, dar care nu se exclud reciproc. Nu stiu si nu vreau sa-mi imaginez cum ar fi in Cluj fara nesfarsitele discutii la telefon cu mama, fara sfaturile si fara sprijinul ei. Nu cred ca m-as descurca, ca as putea sa inteleg sau ca.. as vrea sa fac ceva fara ele.

Vacanta e una din cele mai mari bucurii, dar trece atat de repede.. inca una, doua zile si ma intorc la Cluj. Cu un ochi rad, cu unul plang. Incepe programul cu trezitul de dimineata, probleme cu lipsa mancarii si obligatia de a face curatenie. Dar incet-incet revin la normal, ma apuc sa invat, mai particip la 2-3 proiecte, care nu tin neaparat de facultate. Ma mai duc la teatru, la cate un film.. si uite asa, trece timpul.

Pana la urmatoarea vacanta...

Un comentariu: