Home                Profile                Contact              

luni, 20 aprilie 2009

Dezamagire

E incredibil cum timpul ne afecteaza relatiile, cum ne agatam de unii oameni si cum nu ne putem desprinde desi suntem jigniti, insultati si raniti in diferite moduri. Stam o perioada linistiti, in bancuta noastra, ne lingem ranile, ne vindecam si apoi pornim, cu avant si voie buna, optimism si speranta spre o noua lovitura. Ce oameni masochisti suntem. Cred ca fiecare s-a agatat de cate o persoana in viata. De un prieten, de o ruda, de cineva.

Nu-mi imaginam ca o singura persoana, dupa o perioada lunga de timp in care nu am pastrat legatura din diferite motive, poate trezi in mine sentimente atat de diferite. De la fericire pt ca aud din nou ceva despre ea, la tristete fata de vorbele care-mi cadeau greu, la dezamagire fata de comportament, iar spre final o ciudata stare de curiozitate fata de "oferta" de a ramane prieteni, totul incheindu-se cu o stare de calm si persistenta sentimentului de deceptie, dezamagire.

Exista oameni care te ranesc voit sau involuntar. Sunt cei care se razbuna si cei care vor sa-ti arate ce pot. Dar cel mai tare doare cand cei care te ranesc sunt cei la care ai tinut candva si care acum nici nu-si dau seama ca spun ceva greu de digerat. Normal, treci peste toate, inveti sa accepti si sa treci pezte dezamagiri.Iti vine sa te detasezi incet incet de lume. Iti vine tot mai greu sa te atasezi. Nu mai vrei sa dai nimanui o sansa. Dar realizezi ca izolarea nu e o solutie.
Da, te protejeaza de despartirile de iubitul care te minte ca e prea obosit sa iasa cu tine, dar are timp de 4-5 beri cu baieti, de prietenii care te pun sa-i astepti in fata teatrului in timp ce se imbata intr-un bar, de barfele fetelor... Mai exact, te protejeaza de viata. Viata asta e de fapt, nu? Un sir de oameni si evenimente, de legaturi si despartiri.Si nu as renunta pt nimic la asta!

Am sa suport o groaza de lucruri, am sa fac compromisuri, am sa ma adaptez si am sa trec peste toate, nu fara a invata din experientele traite. Ma voi bucura cat de mult am sa pot si am sa incerc sa ignor lucrurile care nu-mi plac, am sa-i iert pe cei care ma supara si am sa-mi exprim parerile de rau cand am sa gresesc. Am sa privesc in fata, cu optimism si am sa iau binele atat cat pot. Nu am sa ma gandesc la ce a fost, ce vremuri frumoase au existat, nu voi trai in trecut, viata e prea scurta pentru asta. Best moments are yet to come..

Si un filmulet impresionant care exprima perfect totate acestea: http://www.thetrainoflifemovie.com/

Vizionare placuta!

PS. Am sa revin la aceasta tema, sunt f multe de spus. Dar deocamdata ajunge. E tarziu, merg sa dorm...

6 comentarii:

  1. Goliath6:11 p.m.

    Nu pot decat sa-ti dau dreptate. Viata e ca marea inspumata in timpul furtunii. Poti intra cand este calma dar niciodata n-o sa o simti in toata splendoarea ei decat atunci cand o bate vantul, si furtuna. Sa te arunci in ea? E riscant, dar e singurul mod in care vei simti ca traiesti cu adevarat. Exista riscul sa te ranesti, insa e mai bine sa-ti asumi riscul de a fi ranit decat sa te intrebi toata viata cum ar fi fost daca ai fi infruntat-o. Nu e usor si nici indicat. Insa e cumva singura sansa. Masochism? Poate! Nebunie? Cu siguranta! Sa nu o faci? Bataie de joc... la adresa propriei persoane.

    RăspundețiȘtergere
  2. Roxana Big10:46 p.m.

    de atatea ori suntem dezamagiti, dar oare de cate ori dezamagim? care e ultima persoana pe care noi am dezamagit-o? nu care ne-a dezamagit?
    si de ce suntem dezamagiti? avem asteptari prea mari? sau pur si simplu e natura omului de a gresi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Bogdanica10:53 p.m.

    nush cat de filosofica pot fi...dar...asa e in viata...asa sunt oamenii...ranesc si dezamagesc,dar de multe ori fara sa-si dea seama, dar pt asta exista iertarea si uitarea...si totul e bine cand se termina cu bine, sau mai bine zis continua cu bine :D

    RăspundețiȘtergere
  4. adriana5:20 p.m.

    cred ca cele mai mari dezamagiri vin din partea celor de la care asteptam cel mai mult.... de aceea e important sa nu asteptam nimic de la nimeni pt a nu fi dezamagiti daca nu primim, iar daca primim ceva atunci e fff bine si suntem foarte veseli!
    cred ca asta este teoria de viata care trebuie sa o adoptam in timpurile pe care le traim !

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu pot sa-ti spun decat ca m-ai dezamagit mult. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-e frica sa nu invat nimic din ceea ce traiesc. Uneori fac aceleasi greseli! Vorba ceea, "Istoria se repeta", mi se potriveste perfect.

    De faza cu asteptatul prietenilor ma saturasem de mult; probabil de aceea nici nu am prieteni...

    RăspundețiȘtergere