Home                Profile                Contact              

duminică, 19 aprilie 2009

Sarbatori fericite!

Poate e putin tarziu pentru urari, mai ales pt cei care au sarbatorit Invierea Domnului saptamana trecuta, dar sa stiti ca le fac din tot sufletul.
Va urez sarbatori fericite tuturor, numai ganduri bune si dragoste. Sa va bucurati alaturi de cei dragi si... sa nu exagerati cu mancarea!

Si ca sa nu fie prea sec.. sa va povestesc ceva ce m-a impresionat. Am primit zilele astea un SMS. Uitati un fragment din el:
Hristos avea cruce de lemn si inima si aur. Azi multi avem cruci de aur si inimi de lemn.
Te face sa te gandesti putin si sa-ti analizezi comportamentul, nu?

Te gandesti cati cersetori ai refuzat, cat de rar (daca nu niciodata) ai cedat in autobuz locul unei femei insarcinate sau unui batranel care abia isi ducea zilele, cat de urat ai vorbit cu vanzatoarea de la magazinul de pe colt, cati nervi ti-ai varsat pe functionarii publici care-si faceau doar meseria (in fond.. nu ei fac legea) sau pur si simplu cat de rar iti suni parintii, bunicii, rudele. Poate-ti amintesti de colegul care te-a rugat sa-l ajuti sa ia un 5 la examen si l-ai refuzat sau .. de catelul flamand caruia nu i-ai aruncat decat o privire taioasa si un "marsh potaie" in loc de o ravnita bucatica paine.

In perioada sarbatorilor iti amintesti de toate nedreptatile care ti s-au facut, de persoanele care te-au judecat dupa aparente, de prietenii care te-au tradat si de persoanele care te-au dezamagit. Si-ti dai seama ca nu poti decat sa ierti, pt ca si tu, la randul tau, ai destule pietre pe suflet. Iarta si uita, vei fi mai impacat cu tine si te vei simti mai bine... vei putea sa iei Lumina si sa te bucuri din tot sufletul de ea.

Hristos a-nviat!

iepuras

3 comentarii:

  1. Roxana Big11:02 p.m.

    foarte tare citatul...dar de ce ne-am gandi la ce facem, cum reactionam doar in perioada sarbatorilor?

    RăspundețiȘtergere
  2. In perioada sarbatorilor ne preocupam mai mult de religie si de spiritualitate. In ziua de azi religia e ceva tabu, ceva ce te priveste doar pe tine, un lucru pe care nu-l iimparti si nu-l impartasesti.

    In perioada sarbatorilor apar campanii de ajutorare - pt copii din orgelinate, pentru batranii imobilizati la pat... De ce doar atunci? Cred ca exista intotdeauna, dar atunci sunt mai mediatizate. Datorita spirutului de sarbatoare, nevoii de purificare, oamenii devin mai darnici.

    Ar trebui sa devenim mai constienti de lumea in care traim si sa nu ne gandim la cei din jurul nostru doar de 2 ori pe an (Craciun si Pasti). Probleme exista pe tot parcursul anului.. nevoia de autoanaliza, la fel.

    A.. si bisericile sunt deschise zilnic, nu doar de 2 ori pe an.

    RăspundețiȘtergere
  3. Roxana Big11:23 p.m.

    good points;)

    RăspundețiȘtergere