Home                Profile                Contact              

joi, 30 aprilie 2009

Ganduri din Tren

E interesant sa studiezi oamenii in tren, sa-i vezi plictisiti sau nerabdatori, veseli sau suparati.
Sunt in vagonul 5, stau pe locul 73. In dreapta mea e Carmen, in stanga o doamna insarcinata. Nu s-ar spune ca e insarcinata din comportamentul sau. Fumeaza. Bea Cola. Fumeaza iar. E agitata, nu-si gasese locul. Isi verifica telefonul. Mai sta 5 minute. Suna. Aflam cu totii ca nunta Maricicai e peste o saptamana. Ba nu, peste o luna. A inteles gresit. Ii e foame. Manca o banana. Si-a gasit locul. Sta nemiscata.. Are o rochie de catifea roz, cu ceva model visiniu pe ea. Ciorapi negri, cu alt model. Papucii? Cu toc. Au o baretuta colorata cu roz, verde si galben.
In fata mea, 3 fete. Studente sau la master. Dragute. Cea de langa geam e f plictisita. E o bruneta draguta tare, slabuta, dar cu picioare umflate. Poate de la prea multi papuci cu toc. Pare sa-i placa muzica de club. Din castile de pe urechile ei, se aude in tot compartimentul un sunet care pe mine me streseaza. Ce poarta? Nimic deosebit. O pereche de blugi, un tricou alb, iar peste are un jerseut roz, mulat. Are un ceas interesant, care condimenteaza tinuta casual-sexy. In fata mea, o tipa satena cu ochii verzi.. w0ell.. nimic mai mult. Asculta muzica, dar la un nivel normal, nu se aude nimic in afara.. iar langa usa, domnisoara citeste. Nu e nici prea slaba, nici prea plinuta. Poarta blugi si un jerseut frumos, verde, incretit pe la maneci. Citeste. Pare obosita si distrata. Doarme. Se trezeste. Citeste din nou. Paginile trec cu greu... cred ca se gandeste intens la ceva... oare la ce?

Oare oamenilor de aici nu le e curent? Mie incep sa mi se umfle ochii, sa ma doara urechile.

Imi pierd sirul gandurilor, mi se termina baterie; ajung curand acasa. Abia astept sa ajung si in acelasi timp sa ma intorc in Cluj. E al 3-lea meu drum cu trenul. Impresii? Nu stiu.. prefer masina. Continui sa ma gandesc la studentii din Franta veniti in schimbul de experienta. Vreau si eu sa merg in Franta. Vreau sa-i vad in mediul lor. Sunt atat de veseli.. Cuba Libre e si bautura lor preferata, de suflet. Doar ca la noi e mult mai ieftina. Oamenii se stiu distra.

Very low batery. Am sa inchei acum, pt ca nu mai pot sa scriu, nu pentru ca nu mai vreau. Tipa saten deschis pleaca. Ramanem doar 5 in compartiment. Nu pot decat sa ma bucur ca-mi pot intinde picioarele. Oare in trenurile romanesti de ce nu exista priza pt laptop? Pleaca si cea cu jerseut roz. Are o geanta argintie. Nu-mi place.
Se urca un tip dragut, cu ochii verzi. Are o iubita, stiu din convorbirea telefonica sumara pe care a avut-o. Deodata cu el a urcat si o doamna in varsta. Se vede ca lucraza. Are maini muncite, uscate, crapate. Neingrijite. Imi pare rau. Pe fata ei se citeste suferinta si greutatea. Cred ca a trecut prin munte. Ma bucur ca le-a depasit. Asa-mi place sa cred, cel putin.

Gata bateria, gata si drumul si gandurile... revin la realitatea care ma inconjoara. Vreau sa o vad pe mama.


5 comentarii:

  1. Roxana Big12:31 a.m.

    trenurile romanesti au priza!...probabil nu cel in care ai fost u:P

    RăspundețiȘtergere
  2. numai InterCity-urile au :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca mai este InterCity Cluj-Napoca-Deva/Simeria :(

    Normal, s-ar putea sa ma insel..

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragut blog. Bravo. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult, Radu. Te mai astept pe aici :)

    RăspundețiȘtergere