Home                Profile                Contact              

marți, 14 aprilie 2009

Asteptare

Nu stiu deloc sa astept... nu am stare. Daca mi se spune o ora, pai ora aia sa fie, si gata!

Punctualitatea e o calitate f importanta si destul de rar intalnita in zilele noastre. Tocmai asta o face sa fie o atat de apreciata. Daca-i spui unui om "vin in 10 minute", de ce sa-l faci sa astepte dupa tine 30 minute? Poate si-ar face alte planuri. In loc sa te astepte in fata Universitatii, poate ar merge si si-ar lua ceva de mancat, de baut, etc. Pur si simplu ar face altceva, decat sa stea si sa te astepte.

Daca ora incepe la 12:00 de ce trebuie sa ajungi la 12:05? Numai ca sa arati cat de important esti? Mai bine nu mai intri si gata. Nu faci tot circul ala cu "ma scuzati", "imi pare rau", "imi dai voie sa intru in banca, te rog?", "scuza-ma". Nu vorbesc de orele puse in locatii diferite, de trafic, etc., ci de obiceiul unora de a intarzia constant. Nu pot sa inteleg. E o metoda de a iesi in evidenta, e adevarat, dar totusi.. nu inseamna ca e si una pozitiva.

Fiecare are motive sa intarzie din cand in cand. Se intampla, e adevarat. Intarzie autobuzul, esti blocat in trafic, nu te trezesti.. din cand in cand e voie. Dar sa faci o regula din asta numai pt a-ti arata muschii si importanta ? E jalnic. Sincer.. Get over it, nobody is impressed.

Punctualitatea este un fel de a ne arăta respectul pentru acei cu care treburile vieţii ne pun în legătură.
Vauvenargues

5 comentarii:

  1. Roxana Big11:03 p.m.

    I don't agree:P

    RăspundețiȘtergere
  2. Mircea2:37 p.m.

    Nici eu nu sunt de acord

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu neaparat ca sa arati ca esti important, poate pur si simplu din nepasare

    RăspundețiȘtergere
  4. Si tocmai nepasarea asta arata lipsa de respect...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici mie nu-mi place sa astept :) Nu imi place sa stau la coada pt nimic in lume. Iar cand e vorba de intalniri, macar sa fiu anuntat prin telefon, si va fi ok...

    RăspundețiȘtergere